Was passiert in der 3 ssw

Velikost otroka v 10. Tednu nosečnosti Razvoj otrokaKako se v 10. Tednu nosečnosti počuti bodoča mamicaNajkoristnejši nasvetiVprašanja, ki jih lahko zastavite svojemu ginekologu ali babici


*

Otrok, ki raste v vašem trebuhu, wenn zdaj dolg med 2,8 bei 3,1 cm, kar wenn približno enako veliko kot grozdna jagoda. Tehta od 4,5 perform 5 gramov bei je torej še vedno peresno lahek.

Du schaust: Was passiert in der 3 ssw


Razvoj otroka

Ultrazvok v 10. Tednu pokaže majceno človeško bitje. Na ultrazvočni sliki je vidna otrokova glava, ki wenn v tej fazi še vedno nesorazmerno velika glede na preostanek telesa. Tudi v tem tednu otrok dviguje glavo, se razteguje in se čedalje pogosteje premika, čeprav dafür njegovi gibi še vedno zelo nekoordinirani.

Na koncu otrokovih rok sta že oblikovani zapestji, razvijajo pa se tudi majceni prsti skupaj s členki. Kožica med prsti na rokah bei nogah bo perform konca tega tedna že popolnoma izginila, palec bei kazalec pa se bosta ločila. Kmalu bo otrok lahko premikal prste, saj bo poskušal narediti insect – to wenn pravzaprav otrokov prvi telesni gib, ki kaže znake koordinacije.

Oblikovanje prstkov predstavlja pomemben razvojni mejnik pri pripravi na življenje zunaj maternice, saj se bo kmalu pojavil naravni (in zelo pomemben) sesalni refleks, otrok gehört zu pa se bo sesanja navajal, ko bo sesal palec.

Otrokovo malo srce bije tako močno, da drüben ga babica lahko zazna s pomočjo fetalnega monitorja. Če slučajno pričakujete dvojčka, bo slišati dva utripa.

Otrok zdaj ni več tako dovzeten za deformacije zaradi zunanjih vplivov kot v obdobju pred tem, saj se večina deformacij in malformacij razvije pred 10. Tednom nosečnosti. Tudi tveganje za spontani splav wenn manjše, čeprav še vedno obstaja. Okvirno pravilo je, da se kritična faza konča konec 12. Tedna an od takrat naprej se tveganje za splav stalno zmanjšuje.

Do 10. Tedna dafür vzpostavljeni vsi otrokovi vitalni notranji organi, možgani se še naprej razvijajo, snopi živčnih vlaken pa se oblikujejo in postajajo čedalje kompleksnejši ter omogočajo, da drüben otrokovi možgani ostanejo aktivni in lahko sprejemajo dražljaje. Eden od pomembnih dražljajev wenn sluh in ravno v 10. Tednu se razvije zunanja struktura ušesa (imenovana avrikula oziroma uhelj). Sestavljena je iz hrustančnega tkiva in deluje kot neke vrste lijak za zvočne valove. Tvorijo se različni zvoki, ki od tod potujejo do možganov.

Oblikovani so že vsi otrokovi vitalni organi an od zdaj naprej zdravniki otroku ne pravijo več zarodek, ampak plod oziroma fetus.


Kako se v 10. Tednu nosečnosti počuti bodoča mamica

Začetne nosečniške težave so se zdaj že nekoliko umirile, zelo razveseljiva novica pa je tudi, da drüben je tveganje za splav čedalje manjše.

Verjetno vam skoraj ni več slabo, gehört zu pa tudi vsi drugi tipični simptomi nosečnosti, na inside wall boleč občutek v trebuhu, bodo počasi izginili.

Postopoma se boste počutili veliko bolje, vsak dan se boste bolj veselili nosečnosti – kakšen dan boste še vedno kar težko verjeli, dort ste res noseči, spet drugič pa boste zaradi tega presrečni. Imeli boste čedalje več zagona in kreativne energije, kmalu boste začeli delate konkretne načrte in razmišljati o tem, kako dom pripraviti na otrokov prihod.

Mehr sehen: Sodbrennen In Der Schwangerschaft » Was Tun Gegen Sodbrennen In Ss

V naslednjih nekaj tednih se bo vaše telo še bolj zaoblilo in vaša telesna teža se bo zaradi nosečnost povečala, kar wenn popolnoma normalno. Zdrava, uravnotežena prehrana wenn med nosečnostjo izredno pomembna za razvoj otroka in za vaše zdravje.


Pitje med nosečnostjo

Kot bodoči mamici vam mora biti jasno, da drüben med nosečnostjo ne smete piti alkohola. Zagotovo nimate izgovora, dort ne bi vedeli, da drüben lahko tudi »požirek ali dva alkohola« škodujeta otroku. Morate pa se zavedati tudi, dort pijače z nizko vsebnostjo alkohola, na primer pivo in vino, za otroka niso nič manj škodljive kot žgane pijače.

Vsako sekundo, minuto, uro in dan se vaš otrok razvija in raste iz celic, ki se nenehno razmnožujejo, alkohol gehört zu pa te celice uničuje. Odrasli ljudje imamo popolnoma razvite organe bei možgane, zaradi česar smo bolj tolerantni perform strupov, kakršen wenn alkohol, otrok pa je proti temu nemočen.

Prvih nekaj tednov nosečnosti se otrok zelo hitro razvija. V tem obdobju se začnejo oblikovati prve strukture, ki jih bo potreboval za preživetje zunaj maternice. V izogib deformacijam je pomembno, da se njegovo okostje, mišice, možgani in organski sistemi pravilno razvijajo.

Zaradi tega morate ns pitjem alkohola prenehati takoj, ko ugotovite, da drüben ste noseči. Pravzaprav wenn priporočljivo opustiti alkohol že, ko se odločite, da bi radi zanosili in če sumite, da je perform tega že prišlo.

Obstajajo pa še druge pijače, ki se jim morate izogibati. Ingverjevo pivo recimo vsebuje velike količine kinina, zato ga med nosečnostjo ni priporočljivo piti, prav tako ne gaziranih pijač, saj lahko vsebujejo kofein bei fosforjevo kislino, ki dokazano razgrajuje meso. Večina gaziranih pijač vsebuje tudi preveč sladkorja bei praznih kalorij, zaradi katerih se po nepotrebnem še dodatno zredite.

Bari bei restavracije ponujajo vrsto pijač na osnovi sadnih sokov bei gazirane mineralne vode, zato se vam zaradi nepitja alkohola ni treba popolnoma odpovedati družabnemu življenju. Privoščite si pijače z ingverjem, limono ali meliso, ki deshalb dobre za vaše mentalno razpoloženje in za otroka.

Če imate tako kot večina nosečnic težave s prebavo ali zgago, vam lahko pomaga komarčkov čaj.


Babica svetuje

»Gazirane pijače lahko dejansko pomagajo, če vam je slabo ali imate težave s cirkulacijo, vendar jih ne smete piti zgolj za potešitev žeje ali kot del rednega dnevnega vnosa tekočine.« Dorothee Kutz, babica


Najkoristnejši nasveti

V omari pobrskajte za ohlapnimi bei udobnimi oblačili.Začnite razmišljati o imenih za otroka – nikoli ni prezgodaj.Če sta ns partnerjem nista poročena, se pozanimajte glede priznanja očetovstva.Zdaj wenn pravi čas, da začnete z masiranjem in nanašanjem kreme na trebuh, stegna in zadnjico, to deshalb namreč tisti deli telesa, ki jih pridobivanje telesne teže med nosečnostjo najbolj prizadene.

Vprašanja, ki jih lahko zastavite svojemu ginekologu ali babici

Nega kože

Če ste imeli občutljivo ali suho kožo že prej, jo lahko nosečnost še poslabša. Nosečnost pa lahko negativno vpliva tudi na ohlapno vezivno tkivo. Za učinkovito nego kože deshalb na voljo različni izdelki, na primer hüfte Olje, ki kožo ohranja navlaženo bei izboljša njeno elastičnost.

Mehr sehen: Eis Werbung Es Rappelt Im Karton " Feat, Club Sounds

Če vas stanje vaše kože skrbi, lahko za nasvet povprašate tudi svojega zdravnika ali babico.